יום שבת, 20 ביוני 2009

שעוני נוכחות באינטרנט והחוק של שלי יחימוביץ'

חברים יקרים,
בתאריך 1/2/09 נכנס לתוקפו תיקון 24 לחוק הגנת השכר שעזרתה של חברת הכנסת שלי יחימוביץ'.
אז אם החוק טוב או לא טוב זו לא השאלה. אני כותב לא מהזווית של העובד או המעביד, אלא מהזווית של מוכר שעוני נוכחות.

אז ככה, לפני שנכנס החוק, כאשר מעביד רצה לרכוש שעון נוכחות, הוא היה מחפש שעון נוכחות איכותי. שעון נוכחות שיתאים לו לעסק, שיראה לו את שעות העבודה של העובד, חיסורים, היעדרויות, שעות נוספות ועוד. הוא רצה שעון נוכחות לעסק מכיוון שהוא לא רצה שהעובדים שלו יחתכו שעות, יצאו להפסקות ארוכות, יגיעו כמה דקות מאורח יותר ויצאו כמה דקות מוקדם יותר.
זה אולי נשמע שטותי, אבל עסק בין 20 עובדים מפסיד כ-58,000 ש"ח בשעה על החתמות כרטיס מזויפות, הגעה מאורחת לעבודה ויציאה מוקדמת. לחישוב המלא לחצו: שעון נוכחות - החזרת השקעה.
כל מעביד שחשד שהעובד שלו מחתים כרטיס של עובד אחר, או מזייף בכניסות ויציאות, היה מבקש שעון נוכחות איכותי, בד"כ שעון נוכחות ביומטרי (בכדי שלא יעבירו כרטיסי עובד מאחד לשני ושלא ישכחו את הכרטיס בבית).
בקיצור, מכירת שעוני הנוכחות הייתה טובה והאיכות הייתה גבוה. עניין את המעביד לדעת אילו דוחות תוכנת הנוכחות יודעת להפיק, האם תוכנת הנוכחות יודעת להעביר נתונים לתוכנות השכר ועוד.

ואז נכנס החוק לתוקף....
ומאז... אני מקבל טלפונים מלקחות שמעוניינים בשעוני הנוכחות הכי זולים שיש. לא מעניין אותם דוחות, לא מעניין אותם שעון נוכחות איכותי, לא מעניין אותם עם העובד מחתים או לא מחתים את שעון הנוכחות, העיקר שיהיה להם שעון נוכחות בעסק, גם אם שעון הנוכחות לא מחובר כלל לחשמל.
החוק הוריד את רמת שעוני הנוכחות בארץ.

השבוע נתתי הצעת מחיר של 1100 ש"ח ללקוחה שצילצלה. היא ביקשה הצעת מחיר לשעון נוכחות בסיסי ל-10 עובדים.
לאחר יומיים צילצלתי לראות מה חדש והיא אמרה לי שאני מאוד יקר. שאלתי אותה אילו עוד הצעות היא קיבלה והיא אמרה לי שהיא קיבלה הצעת מחיר לשעון נוכחות במחיר של 10 ש"ח לחודש.
ביקשתי שתספר לי על ההצעה והיא אמרה לי שיש חברה שנותנת לכל עובד שם משתמש וסיסמא באינטרנט, וכל עובד יכול להיכנס למחשב במשרד ולהקיש כניסה או יציאה בתוך האתר.
אז אמרתי לה שזה לא באמת שעון נוכחות , זה יותר מסבך נוכחות. כל עובד צריך להגיע בבוקר למחשב של המזכירה, להקים אותה, להכניס את שם המשתמש והסיסמא, להקיש כניסה וללכת למקום מושבו וכנ"ל בסוף יום העבודה.. נניח שכל התהליך לוקח דקה אחת.
בו נראה מה חישוב קצר יכול לעשות:10 עובדים במשרד כפול 2 דקות ביום (פעם בבוקר פעם בערב) = 20 דקות בזבוז זמן ליום על רישום כניסות ויציאות.
+
20 דקות של המזכירה שלא עובדת בזמן הזה
=
בכל יום המשרד מבזבז 40 דקות עבודה על החתמת "שעון נוכחות".
בחודש, אנו מקבלים 13.3 שעות עבודה.
בהנחה שמשלמים 30 ש"ח לשעה לכל עובד, המשרד משלם 399 ש"ח בחודש עבור החתמת "שעון נוכחות"

ז"א, הלקוחה רכשה "שעון נוכחות" ב-10 ש"ח בחודש ומשלמת -399 ש"ח בחודש עבור השעון נוכחות.

אם היא הייתה רוכשת את השעון נוכחות שהצעתי לה, היא הייתה מכסה את ההשקעה תוך פחות מ-3 חודשים.

בקיצור- אל תיפלו למלכודת של שעון נוכחות אינטרנטי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה